«Η αξία του παιχνιδιού στη σχέση ανάμεσα γονέα και παιδιού»

2015-05-12 12:12

«Η αξία του παιχνιδιού στη σχέση ανάμεσα γονέα και παιδιού», ήταν το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου , που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων .

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαΐου 2015 οι γονείς με τα παιδιά τους, καθοδηγούμενοι από τις κυρίες Περίσσιου Ειρήνη, εργοθεραπεύτρια και Σακελλαρίου Δήμητρα, λογοθεραπεύτρια του κέντρου «Εν έργω…Θεραπεία», γνώρισαν την ιδιότητα του παιχνιδιού ως μέσω έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου γονείς και παιδιά εισήχθησαν στο τι είναι παιχνίδι και ποια η αξία του.

Στο δεύτερο μέρος οι γονείς έπαιξαν με τα παιδιά τους, επικοινώνησαν μαζί τους και μοιράστηκαν στιγμές, που η δύσκολη καθημερινότητα τους στερεί. Η ζωγραφική, το παιχνίδι και ο λόγος ήταν τα κύρια μέσα εξωτερίκευσης συναισθημάτων και προσδοκιών ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, όπως και συνειδητοποίησης συμπεριφορών και στάσεων, που τηρούν στη καθημερινότητα.

Στο τρίτο μέρος οι γονείς με συζήτηση εξέφρασαν και αντάλλαξαν τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους μεταξύ τους και με την εργοθεραπεύτρια, ενώ παράλληλα, τα παιδιά αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους μέσα από ομαδικά παιχνίδια που ασκούν το λόγο και τη φαντασία μαζί με τη λογοθεραπεύτρια.

Το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων, κυρίες Μόσχου Δέσποινα, Κολοφωτιά Αθανασία και Νίκου Ελένη, ευχαριστούν θερμά τις ειδικούς, κυρίες Περίσσιου Ειρήνη και Σακελλαρίου Δήμητρα, για τη πραγματοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου, αλλά και τους γονείς με τα παιδιά τους, που ανταποκρίθηκαν ενεργά στη πρόσκληση.

MagnesiaNews